Bugun...


Coşkun BEL

facebook-paylas
Sağlık Bakanı bunlardan neden hesap sormuyor?
Tarih: 10-07-2023 12:48:00 Güncelleme: 10-07-2023 12:48:00


 
 Kimlerden mi? Hemen konuya girelim…  
 
Tıp doktorluğuyla ilgisi alakası bulunmayan bazı çıkarcı kişiler, “Hastalıkları, bitkilerle tedavi ediyorum” diyerek vatandaşın sırtından büyük paralar kazanıyor. Bu kişilerin kitapları da ilgi görüyor. Önerdikleri ürünleri kendilerine ait internet sitesinden pazarlayarak bu yolla çuvalla para kazanıyorlar…
“Çuvalla” diyorum çünkü, bu kişilerin elde ettikleri paraların, binde birini bile, ömrünü tıp hekimliğine adamış gerçek doktorlar kazanamıyor…
Ayrıca, bu işi yapanlar çok rahat. Ne stres yaşıyorlar, ne de riske giriyorlar. Bunlardan, “Doktor, hastamı neden iyileştirmedin?” diye, yakalarından tutup hesap soran da yok!
Bu konuyla ilgili olarak, yıllarını insan sağlığına adamış, hastalarını yaşatmak için ameliyathanede saatlerce ter döken Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Necmi Kurt, bakın neler söyledi…
Eskiden hastalara bitki ilaçları, koca karı ilaçları yapan mahallenin Fadime teyzeleri veya top oynarken kolu - bacağı kırılan kişiye sargı yapan Hasan amca gibi sınıkçılar varken bugün gözünü para hırsı büyümüş yarı cahil, bilim adamı olduğunu iddia eden kişiler türemiştir…
 
Bir hekim olarak utanıyorum 
 
Bir hekim gözüyle yazılı ve görsel basını takip ettiğiniz takdirde ne büyük gaflar yaptıkların ve nasıl hastaları yanlış yönlendirdiklerini görmeniz mümkündür.
Bir hekim olarak bunları dinlediğim zaman son derece üzülüyor ve utanıyorum. Sağlık Bakanı’nın bunlara neden “dur” demediğini, yaptırımlar uygulamadığını anlamakta zorluk çekiyorum.
Bu işleri yapanlar, özellikle kanser gibi çok önemli bir hastalıkla mücadele eden hastaların tedavilerini yanlış yönde etkilemektedirler.
Mesane kanseri nedeniyle ameliyat olmuş olan bir hastanın,  inguinal (kasık) bölgesine hastalığın yayılması yani metastaz yapmasını kırmızı pancar ile tedavi yapabileceğini iddia etmektedir. Oysaki metastazın ve hastalığın ne olduğunu bilmeyen bu sözde bilim adamları aynı zamanda kırmızı pancar ile tüm karaciğer hastalıklarının yok edileceğini ifade edebilmektedir. 
Ben alternatif tıbba ve bitkisel ilaçlara karşı değilim. Ancak hekim olarak bir bitkinin veya bir ilacın hastalar tarafından kullanılabilmesi için öngörülen şart; kullanıldığı zaman yararının zararından daha çok olması, böbrek, karaciğer, kalp, beyin, akciğerler gibi önemli organlara zarar vermemeleri hususunda açıklık olması gerekir. 
Bu nedenle deneysel ve klinik çalışmalarının yapılmış olması bilimin değişmez ve vazgeçilmez unsurudur.
cbel@bizimsaglik.com
 
SÖZCÜ
23 Temmuz 2012
 




FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI