Bugun...


Coşkun BEL

facebook-paylas
Doktorunuzun verdiği tedaviyi kesmeyin!
Tarih: 10-07-2023 12:52:00 Güncelleme: 10-07-2023 12:52:00


Geçenlerde ailece görüştüğümüz bir arkadaşımızı evinde ziyarete gittik. Biz çaylarımızı yudumlarken, arkadaşımın annesi de iki üç bitkisel ürünü su bardağında karıştırıp üzerine sıcak su ekleyip içmeye başladı…

 
Tülin Teyze’ye ne içtiğini sorduk. Kalp hastası olan teyze kolesterolü düşürdüğünü söylediği bu karışımı 5-6 aydır içiyormuş. Kalp doktorunun verdiği ilaçları da yarıda kesmiş.
 
Hemen araya girerek tatlı yollu uyardım teyzemizi. “Teyzeciğim doktorunun verdiği ilaç tedavisini kesme. O bitkiler, doktorunun verdiği tedavinin yerini tutmaz” dedim. Hemen hiddetlenerek, “Televizyondan seyrettim. Sen koskoca o hocalardan daha mı iyi bileceksin?” demez mi…
 
O an ne cevap vereceğimi bilemedim doğrusu. Tülin Teyze kendince haklı tabii… Bazı hocalar televizyon ekranlarından hemen hemen her hastalığın bitkilerle nasıl tedavi edileceğini bir bir açıklıyor. Kimi bu ürünleri, zayıflamak için kimi hastalığına şifa bulmak umuduyla kullanıyor…
“Hiçbir yan etkisi yok” denilen bitkisel ürünler dikkatli kullanılmadığı takdirde öldürücü bile olabiliyor. Ne yazık ki, halkımızın bir kısmı bu gerçeğin farkında bile değil.
 
Bu yöntemler, beyinlere öyle kazıtılmış ki; kan kolesterol düzeyi yüksek olduğundan ötürü ilaç kullanan kalp hastaları bile, doktorunun verdiği tedaviyi yarıda kesip, çareyi bitkisel ürünlerde arayabiliyor. Bu kişiler, hayati tehlike içinde olduklarının farkında bile değiller…
 
Uzmanlar uyarıyor
 
Kardiyolog Doç. Dr. Kemal Yeşilçimen, bu konuda kalp hastalarını şöyle uyarıyor: “Bitkisel ürünlere yönelerek ilaçlarını kesen kalp hastalarının hayatları tehlike altındadır. Kesinlikle ilaçlarını kesmesinler. Doktorlarının verdiği tedaviye uysunlar. Yapılan bilimsel araştırmalar, ilaçlarını bırakanlar da ölüm ve hastalık riskinin arttığını ortaya koyuyor..”

Kardiyolog Doç. Dr. Ayşe Emre’de, hipertansiyon ve kalp hastalığı olanların tansiyonu yükselttiği için “meyankökü” adlı bitkiyi kesinlikle kullanmamaları konusunda uyarıyor.
 
Bir uyarıda Diyetisyen Aysen Arıcan’dan. Bitkisel çaylarla zayıflayacağını zannedenler bakın nasıl yanılıyorlar. Arıcan, şu bilgiyi veriyor: “Hemen hemen her zayıflama çay karışımında sinameki bitkisi bulunur. Zayıflama çaylarının içine sinameki konulmasının en önemli nedeni müshil etkisidir. Fazla idrara çıkmaya sebep olan yani di-üretik etkisi olan bitkiler vücuttan aşırı miktarda sıvı kaybı sağlamaktadır. Kaybedilen sıvı, tartıya çıkınca kilo kaybı olarak yansır. Bu durum, ciddi hastalıklara zemin hazırlar.”
 
Aman siz siz olun, doktorunuzun verdiği tedaviyi aksatmayın ve bu konularla ilgili kafanıza takılan soruları doktorunuzla paylaşın!
 
SÖZCÜ
29 Kasım 2009





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI